Erkend inseminatiecentrum

Keros heeft een indrukwekkend gamma van hengsten beschikbaar van alle europese stamboeken. Voor meer informatie raadpleeg onze uitgebreide hengstencatalogus online.

Door onze centrale ligging hebben we vers gekoeld sperma beschikbaar van een groot aantal hengsten uit Belgie, Nederland en Duitsland. Sperma wordt 's morgens opgevangen en komt in de namiddag op ons KI station aan; 7 dagen op 7 (zaterdag en zondag inbegrepen) van 14 februari tot eind september. 

Ons modern laboratorium is Europees gecertificeerd (NW90/22 BN98/09).  Wij hebben een team van ervaren dierenartsen ter beschikking voor de begeleiding van probleemmerries, inseminatie met diepvriessperma, diep intra-uteriene inseminatie.

Voor meer informatie aangaande het begeleiden en insemineren van uw merries met vers of diepvriessperma contacteer vrijblijvend een van onze medewerkers.
 

Tarieven voor diensten 2021 (exclusief 21% BTW)

 

Inseminatie

Diergeneeskundige begeleiding en inseminatie met:

vers sperma: € 50 per cyclus

diepvriessperma ter beschikking gesteld door Keros: € 75 per cyclus

diepvriessperma geleverd door klant: € 125 per cyclus

Hierbij zijn de echografische controles en de inseminatie per cyclus inbegrepen. Bijkomende behandelingen of onderzoeken worden afzonderlijk aangerekend. Het transport van het vers sperma is steeds voor rekening van de klant.

 

Stalgeld

merrie zonder veulen: € 10 / dag

merrie met veulen: € 12 / dag

 

Geboortebegeleidig drachtige merrie

Geboortebegeleiding: € 325

Hierbij is de begeleiding voor en tijdens de geboorte van het veulen inbegrepen en de routine verzorging van het pas geboren veulen, evenals de controle op antistoffen van het veulen (Glutaraldehyde test). Extra behandelingen van de merrie en/of veulen alsook stalgeld zijn hierbij niet inbegrepen.

 

Embryotransplantatie

Verhuur drachtige draagmerrie (te betalen op 45 dagen dracht) zonder bijkomende verzekering: € 2800

Embryospoeling: € 125 

Voor verder inlichtingen aangaande voorwaarden en kosten voor embryotransplantatie, bezoek onze embryotransplantatie webpagina of neem vrijblijvend contact op met Keros via telefoon of email.

 

Adoptie

Adoptieprocedure en huur adoptiemerrie: € 1500

Verblijf veulen en merrie na adoptie: € 15 / dag

Diergeneeskundige diagnoses en behandelingen van het veulen zijn hierbij niet inbegrepen