Bestel sperma

Vertigo Saint-Benoît

Vertigo is het resultaat van de kruising van Ogano Sitte x Jorace du Houssoit, een dochter van de hengst Capital.

Alle producten uit deze kruising hebben hetzelfde aangetoond als Vertigo: SANOHA Saint-Benoît: 4e in “Best of Belgium”, 1e in “Best of SBs” tijdens de CSI 4* Luik en Waals kampioen van de AHECS 2005. URIANO Saint-Benoît: 2e in “Best of Belgium” en 1e in het “Best of SBs” op de CSI 3* Luik 2006, Op 5-jarige leeftijd werd Bokito Saint-Benoît goedgekeurd bij AES en hij springt nu in CSI 150 Grand Prix, reserve kampioen “Open Kampioenschap van Wallonie”  AHECS 2009 en 3e in het Europees Kampioenschap vrijspringen voor 2 jarige paarden Mechelen CSI*****2009 en ga zo maar door.

Vertigo is een uitzonderlijk springpaard met een prachtig karakter en een fantastisch instinct op het hout, hij heeft ongelooflijke reflexen, gecombineerd met een sensationele techniek, een buitengewoon ruggebruik en een uitstekende balans en elasticiteit.

Op 2-jarige leeftijd won Vertigo de eerste plaatsen van het “Best of Belgium” en de “Best of sBs” op de CSI 4* in Luik, nadat hij als een ware sensatie werd onthaald bij het publiek en de jury toen hij zijn kwaliteiten als een uitzonderlijk springpaard liet zien.

Op 3-jarige leeftijd was Vertigo de ster door zijn twee goedkeuringen bij de stamboeken: BWP en SCSL. Hij werd beschreven als “beste paard” door de keuringscommissie van BWP en een jurylid van het KWPN stamboek dat aanwezig was tijdens de tweede fase van de keuring, “machine” en “indrukwekkende techniek” door Stud For Life, “meest opvallende springer” door Galop.be, voor het tonen van “een prachtige demonstratie” door Landbouwleven en “SPRINGWONDER” door Rob de la Fonteyne van het magazine Paardekracht.

In 2015 was Vertigo de vader van twee van de beste Belgische paarden van 6 jaar: JONSAUNIER DH en JERICHO DH. Zijn zoon JONSAUNIER DH werd drie keer gekroond tot “kampioen”: Pavo-hengstencompetitie, van België en van de hengsten tijdens CSI 5* in Mechelen.

Vertigo Saint-Benoît, een briljante hengst die dooreen ongelukkige blessure zijn sportieve carrière op zeer jonge leeftijd zag eindigen, maar die naar voren kwam als een uitstekende vererver. Vertigo is een zeer interessante hengst voor de fokkerij omdat hij het bloed van internationale springpaarden en tophengsten voert dat hij meekreeg van zijn vader: Ogano Sitte en via zijn moederlijn van Jorace du Houssoit. Hij geeft al zijn producten zijn uitmuntende karakter, zijn goede geest, zijn makkelijke rijdbaarheid en zijn uitmuntende sportieve kwaliteiten mee.

Ondanks een kleine nafok lopen verschillende van zijn producten succesvol op hoog internationaal
niveau, die zo rivaliseren met de nakomelingen van gerenommeerde hengsten, waaronder: JONSAUNIER DH: 3 keer kampioen als 6-jarige, CSI 5* 160. JERICHO DH: CSI 3* 150, winnaar Nations Cup Juniors 2018 in Fontainebleau, Europees Kampioen Juniors in Fontainebleau 2018, O.S. Tokyo 2020 individueel en team. JOTA van het Leliehof (Elite merrie BWP) CSI 2* 155. JILLONSE DH, CSI 2* 145, JORDAN DH, CSO140. DORA D’Arc Haras, CSO140. VERACRUZ DH Z, CSI 2* 150, Wereldbeker en Nations Cup. KASPER van’t stal Roobrouck,  SO160. MISTRYA Saint-Benoît, CSI 2* 135, etc.3

Vrij van het WFFS-gen en heeft een uitstekend radiografisch rapport.

Ogano Sitte Darco Lugano van la Roche
Ocoucha
Ialta Sitte Avontuur
Insel Sitte
Jorace du Houssoit Capital Capitol I
Rosaria
Eyra du Fleury Picasso de Lauzelle
Idylle
Gekeurde hengst

Gekeurd voor BWP BWP

Dekgeld 1000 €

Sperma diepvries