Bestel sperma

Contendro I

De Holstein gefokte Contendro I is één van de meest gevraagde hengsten van tegenwoordig in Duitsland, maar ook in toenemende mate daarbuiten. Al tijdens de keuring van 1999 werd Contendro I tot Premie-hengst gekeurd waarna hij in 2000 deze hoge waardering bevestigde met de zege van het verrichtingsonderzoek in Adelheidsdorf. Daar haalde hij bij alle onderdelen de hoogste score en ook bij het springen zegevierde de Contender-zoon met afstand!

In de fokkerij heeft Contendro inmiddels bewezen een stempelhengst te zijn: Alle nakomelingen zijn donker van kleur en hebben beeldschone hoofden en goede en energieke bewegingen. Op de Veulenveilingen in Verden worden de veulens veelal voor prijzen verkocht die ver boven gemiddeld liggen!

In 2004 werden in Verden, Neumünster, Münster-Handorf en Kreuth samen elf hengsten van Contendro aangenomen waarmee het totaal aantal goedgekeurde zonen van de donkere hengst nu al op twaalf staat.

Ook wat de eigen afstamming van Contendro I betreft blijft er weinig te wensen over: Vader Contender was net als zijn zoon kampioen van het verrichtingsonderzoek en is momenteel de leidende hengst van alle verervers binnen het Holsteiner Verband. Contendro’s moeder Bravo bracht in combinatie met de hengst Caretino, ook de top-vererver Caretano. In 2003 bracht zij met Contendro II haar derde goedgekeurde zoon. Ook grootmoeder Ofarim (v. Rasputin) bracht met Caballo en Conteur twee gekeurde zonen!

Contendro I is sterk teruggefokt op Ramzes AA. Deze Ramzes speelt in stam 104 a, waaruit ook Contendro I stamt, al zeer lang een belangrijke rol. Uit deze lijn stammen bijvoorbeeld ook de goedgekeurde hengsten Capitano, Carloni, Carneval, Celano, Chicos Boy, Corland, Landego, Landetto, Laurin, Leuthen I en II, Lonely Boy en de internationale sportpaarden Retina, Atlet 90 en Corlanda (Willi Melliger), Athletico (Ludger Beerbaum) Al ruim voor de tweede wereldoorlog werd in deze stam consequent op Springkwaliteiten gefokt!

Contender Calypso II Cor de la Bruyere
Tabelle
Gofine Ramiro Z
Cita
Bravo Reichsgraf Rinaldo
Ophelia
Ofarim Rasputin
Holle
Gekeurde hengst

Gekeurd voor Holstein Holstein , Hannover Hannover , Oldenburg Oldenburg , Selle Français Selle Français , SWB SWB , KWPN KWPN

Dekgeld € 350 reservatie + € 1500 bij dracht op 1/10/22 met levend veulengarantie - beschikbaar op maandag, woensdag, vrijdag - ochtend voordien bestellen voor 10 u

Sperma vers diepvries

Foto's