Commander semence

Happy Day d'Iscla

“Een sportief type hengst zoals wij ze vandaag voor de moderne sport willen zien.”

Happy Day d’Iscla is een hengst die snel van de grond springt met heel veel afdruk, intelligent, veel bloed en energie heeft, maar toch rustig in de omgang is. Zeer respectvol en met veel evenwicht en souplesse galoppeert waardoor hij uiterst wendbaar is. Hij straalt pure competitie mentaliteit uit. Bijkomend dan nog eens gezond en direct uit de beste SF-moederlijn n°105, mogelijks ‘DE’ beste van de wereld.

Als 2-jarige won hij reeds de kwalificatie voor de hengstenkeuring SF te St-Lô (02/2019), met de hoogste score van 18/20 voor het vrijspringen en een gemiddelde algemene score van 16.71.

Daarna, december 2020, bekroonde hij zich nog eens tot de verrichtingskampioen van de  3-jarige hengsten tijdens ‘testage d’étalons SF à St-Lô 2020’.  Gedurende 1 week werden 50 tal hengsten beoordeeld op  exterieur, springaanleg (zowel vrij als bereden), karakter, bewegingen, stalgedrag,…door zowel gastruiters, juryleden van het stamboek SF als internationale ruiters oa. Pénélope Leprevost, Touzaint, Dilasser,… Hij werd unaniem voor alle rubrieken als ‘De Kampioen’ uitgeroepen. Met slotcommentaar :

“Happy Day d’Iscla heeft gewoon alle kwaliteiten en is gezegend met top genetica uit een moederlijn die  gewaardeerd is met 10/10. Een ware collectie van exclusieve genen.”

 Vader ‘Toulon’ staat op 3 in de WBFSH Sire Ranking 2020 . die heeft het niet door de massa aan nakomelingen. Meer uitleg hoeft hier niet, toch.

En laten we het nu eens hebben over zijn uitzonderlijke moederlijn. We kennen het enorme belang hiervan, bij de keuze van fokkers die voor zekerheid gaan, die liever vertrouwen op verregaande, historische lijnen, goed genetisch verankerd tot in de basis en rijk aan presteerders zijn.

Welnu Happy Day d’Iscla zijn soort beantwoordt hier volledig aan, is een van de meest moderne moederlijnen in het stamboek van Selle Francais en ver daarbuiten.

Het is een moederlijn tegelijkertijd begeerd in de fokkerij, speculatief op meerdere Europese veilingen en extreem bevestigd op sportief vlak. Eentje met een gouden randje!

Zijn moeder Signora (ISO 146/13) liep zelf sport tot haar 10° jaar (daarna in de fokkerij) met Jean Le Monze CSI 1m45 met overwinningen zowel in Fontainebleau, Le Mans, Renne, Auvers, Royan, Caroual,…en een finale als 6j in Fontainebleau.

Niet minder opvallend en wel heel uitzonderlijk is het feit dat Signora tot 2x (2016 & 2018) toe werd uitgeroepen tot beste merrie van Frankrijk op basis van ‘Point Pace’ = Prime d’Aptitude à la Compétition Equestre. In 2020 stond Signora nog altijd op plaats 2,  juist achter haar ½ zus Kolfa du Chateau . Dit is een ranking die wordt opgemaakt op basis van de sportprestaties van de nakomelingen en dichte familie van een merrie. Weinig merries hebben dit staaltje al gelukt. Voor zover bekend enkel Fragance de Chalus ook.

Voor het behalen van die titel werd ze geholpen door oa.:

  • Sultan du Chateau ISO 168 (17), haar volle broer, ISJ 1.60m met Simon Delestre oa. 1ste CSI 5* Kerstjumping Mechelen 2016, 1ste CSI 2* Knokke 2016,…
  • Rimbo du Chateau ISO 147(14) is een andere volle broer, ISJ 1.50m met Alexandre Sueur

Het wordt nog indrukwekkender als we het over zijn grootmoeder Sophie du Chateau hebben. Zij is niemand minder dan de moeder van de legendarische Itot du Chateau ISO 193(09) met Edwina  Alexander en van vele vele andere internationale winnaars. Teveel om allemaal op te noemen. Zij is duidelijk de beste vererver uit het lijntje van Javotte D & Ballerine III.

Happy’s volle broer is niemand minder dan de te duchten barrage specialist  Vitot du Chateau ISO 165/19 ISJ 1.60m met Olivier Guillon. Finalist bij de 6j in Fontainebleau. Winnaar van zowel de 5-,6- en 7 jarigen GCT Chantilly. Winnaar van Coupe des Nations CSIO5* la Baule 2019, GP Paris-Longines, GP Rouen, GP Reims, GP Vilamoura, GP Béthune,…

Een andere ½ broer  van Happy is de goedgekeurde hengst Best of Iscla (v. Diamant de Semilly) ISO 152(19) CSI 1.50m van de écurie Bruno Rocuet. Hij behaalde een 3de plaats op  kampioenschap 6j en kreeg de titel ‘Elite’. Winnaar van de finale 7j (2018) in Fontainebleau.

Nog een volle broer is Viscla du Chateau (v. Toulon) ISO 131(18) CSI 1.40m met Lucie Vanovermeir finalist bij de 5j.

En zo kunnen we maar doorgaan in dat uitzonderlijke prestatie lijntje. De moeite om zelf eens verder te grasduinen in die SF lijn 105

Dat Happy Day d’Iscla direct menig fokker is opgevallen, bewijst het feit dat hij 96 merries gedekt heeft in zijn eerste jaar.

Zijn eerste jaargang wordt nu dus in 2021 geboren en de verwachtingen zijn hoog gespannen.

Wij kunnen niet beter besluiten dan met de woorden van Olivier Guillon tijdens de kampioenhuldiging:

Happy Day d’Iscla heeft maar 1 nadeel en dat is dat hij niet bij mij op stal staat….

Toulon Heartbreaker Nimmerdor
Bacarole
Nikita Jokinal de Bornival
Hayland-L
Signora Kannan Voltaire
Cemeta
Sophie du Chateau Galoubet A
Javotte D
Étalon approuvé

Approuvé pour Selle Français Selle Français

Conditions de monte Op aanvraag

Disponible en congelé

Vidéos