Commander semence

Glasgow van 't Merelsnest

Glasgow van ’t Merelsnest is een uitzonderlijk interessant gefokte hengst. Vader Nabab de Reve en grootvader Darco hebben zelf zeer succesvol gepresteerd.

Glasgow van ’t Merelsnest heeft een fantastische moederlijn. Zijn moeder Wendelina sprong zelf op internationaal Grand Prix niveau met Marc Van Dijk en is de volle zus van Sapphire, het succesvolle springpaard van de Amerikaanse ruiter Mclain Ward. Sapphire won maar liefst tweemaal de Olympische Gouden team medaille en schreef vele Grote Prijzen op haar naam, waaronder die van Calgary en Wellington. Wendelina bracht naast Glasgow van ’t Merelsnest nog twee goedgekeurde hengsten, Edjaz en Koblenz van ’t Merelsnest. Grootmoeder Idjaz-C bracht naast Sapphire ook de internationale springpaarden Lapino, Qarco van ’t Merelsnest en Vincenzo van ’t Merelsnest.

Glasgow van ’t Merelsnest is een grote hengst met maat en rek. Hij springt met veel vermogen en is zeer voorzichtig. Op 7-jarige leeftijd was Glasgow van ‘t Merelsnest Kampioen van het NRPS verrichtingsonderzoek.

Glasgow van ’t Merelsnest heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een top Grand Prix springhengst onder Jur Vrieling. Afgelopen jaar won Glasgow van ‘t Merelsnest de Grote Prijs van Arezzo en werd 2e in de Grote Prijs van Odense en werd hij 3e op het NK Springen in Mierlo. Met het Nederlandse Team won hij de Nations Cup van La Baule en was er een 2e in Odense en een 3e plaats in Falsterbo. In 2015 won hij o.a. de Six Bars van Mechelen, Melsomvik en Zuidbroek.

Zijn oudste nakomelingen zijn goed ontwikkeld en lijken goed te springen. Ze hebben een goede galop en beschikken over vermogen. Gweedore vd Groote Kamps Z won de GMB wedstrijd in Laag Soeren. Zoon Jewel Fortuna werd goedgekeurd in Mecklenburg.

Sensation Tok werd in Brazilië Kampioen van de categorie hengstveulens 12 tot 18 maanden oud. Hiralinde DN werd Kampioen van de Open Veulenkeuring van De Westhoek.

Meerdere veulens werden op verschillende veulenveilingen goed verkocht.

Glasgow van ’t Merelsnest voldoet aan de PROK en cornage-eisen van het KWPN.

Glasgow van ’t Merelsnest: Nabab, Darco en Sapphire!

Nabab De Reve Quidam de Revel Jalisco B
Dirka
Melodie en Fa Artichaut
Caravelle
Wendelina v't Merelsnest Darco Lugano van la Roche
Ocoucha
Idjaz-C Hedjaz
Chiquita
Étalon approuvé

Approuvé pour AES AES , NRPS NRPS , Hannover Hannover , Selle Français Selle Français , Oldenburg Oldenburg , Holstein Holstein

Conditions de monte € 300 + € 1100 bij dracht op 1/10/22

Disponible en frais

Photos
Vidéos