Commander semence

Douglas

 De vaders en grootvaders van Douglas hebben al vele topspringpaarden en hengsten geleverd zoals Sapphire, Parco, Indoctro, Cassini, Roderik, Cardento, Landgraf en Lord.
Ook aan moederszijde worden de nodige prestatiegenen ingebracht. Uit deze Holsteinse stam 318D2 komen ook de hengsten Corofino en Coriano, die ook beide internationaal sprongen. Ook drie volle broers van de overgrootmoeder zijn goedgekeurd, nl: Lido, Leonardo en Lekar, waarvan de laatste twee beide S-sprongen. Lido was naast een belangrijke vererver ook een internationaal succesvol military paard.
Als 3-jarige deed Douglas zijn verrichtingen in Adelheidsdorf en werd 1e bij het springen met 139,49 pnt. Hij kreeg voor de verschillende springonderdelen een 10 - 9,3 - 9,3 - 9,5.
Als 4-jarige was Douglas vier keer winnaar met de hoogste punten voor het springen en werd hij Kampioen van Ierland van de 4-jarige springpaarden. Ook als 5-, 6- en 7-jarige was hij finalist voor de nationale Kampioenschappen, als 6-jarige werd hij reserve-Kampioen van Ierland. Douglas werd met succes uitgebracht in internationale 1.40m/1.50 m parcoursen, hij werd o.a. 2e en 4e in Dublin, 2e in B&R 1.40 m GP, 3e in Dunlaoghaire 1.50 m GP en 6e in Rolestown 1.40 m GP.
Douglas beschikt over een onbeperkt vermogen en de beste techniek.
Douglas geeft zijn springgenen door aan zijn nakomelingen.Honeylands Douglasson won in Comperto in Portugal een jonge paardenrubriek. Douglas Cavalier werd Iers Kampioen van de 3-jarige springpaarden, ook op de 7e plek eindigde een nakomeling van Douglas, de merrie Bellevue Sheherazade. Douglas was de hengst met de meeste nakomelingen in de Ierse Kampioenschappen voor jonge springpaarden. In het Kampioenschap voor de 5-jarige springpaarden deden drie nakomelingen van hem mee en dochter HHS Daisy eindigde op de 5e plaats. In de finale van de 6-jarige springpaarden deden twee nakomelingen mee. De hoogstgeplaatste was Crosstown Skylight, die op een 3e plaats eindigde. In het Kampioenschap voor de 4-jarige springpaarden eindigde Bobby Douglas als 6e en er waren in totaal vier nakomelingen gekwalificeerd.

Ook op de ‘Dublin Horse Show’ was Douglas de hengst met de meeste nakomelingen in de rubriek voor 5-jarige springpaarden, maar liefst drie nakomelingen hadden zich gekwalificeerd voor de finale. Warrenstown Cruise was de hoogstgeplaatste en eindigde als 5e.
Evergreen VDL werd 2e op de jonge veulenkeuring in Tolbert en D’Inzeo kreeg de hoogste waardering en werd goedgekeurd op de hengstenkeuring in Zweibrücken. Er zijn drie zonen van Douglas doorverwezen naar de 2e bezichtiging van de KWPN hengstenkeuring. Ze maakten een hele goede indruk, ze sprongen met veel macht, vermogen, afdruk en techniek.
Douglas voldoet aan de PROK-eisen van het KWPN.
Douglas: Vererft zijn Kwaliteit.
 

 Darco Lugano van la Roche Lugano I
Adlerflut
Ocoucha Codex
Latoucha
Fiona M Capitol I Capitano
Viola
Bueffet Renomee
Pantella
Étalon approuvé

Approuvé pour AES AES , NRPS NRPS , Hannover Hannover , Oldenburg Oldenburg , SBS SBS , UNIRE UNIRE

Conditions de monte € 300 + € 950 bij dracht op 1/10/22

Disponible en frais

Photos