Commander semence

Dakar

Dakar zijn vader Cardento won de Zilveren Medaille op het EK, het WK en op de Olympische Spelen. Grootvader is de legendarische Nimmerdor, die werd gehuldigd als Hengst van de Eeuw. Daarna zien we de Grand Prix springhengst Silbersee, vader van o.a. Spender S en Calypso II, die we kennen als de vader van Contender.

Moeder is de keurmerrie Nisolde en als 3-jarige was zij kampioen van de CK Groningen. Zij bracht ook de kampioenshengst Boss, het internationale springpaard Sunsolde, die ook Zweeds kampioen bij de junioren werd en het 1.40m springpaard Anisolde. Grootmoeder is de keur, preferent en prestatiemerrie Isolde, ook kampioen van de CK Groningen. Zij bracht de drie internationale springpaarden Magnum, Candide en Alfalfa.

Als 3-jarige slaagde Dakar met glans voor zijn verrichtingsonderzoek. Dakar is onder James Billington een opvallende verschijning op concours. De eerste resultaten op 1.50m niveau zijn gemaakt, Dakar sprong als 8-jarige in de 1.50m Derby van Drammen naar een 7e plaats. Als 7-jarige werd hij Kampioen van de hengstencompetitie klasse Z/ZZ. En er waren meer opvallende resultaten: tijdens het CSI Roosendaal was er een 5e plaats in Youngster Tour en een 7e plaats in de finale. Dakar werd 7e bij de 7-jarigen tijdens het CSI de Wolden. Daarnaast waren er o.a. foutloze rondes in de volgende rubrieken: 1.40m CSI Lichtenvoorde, 1.35m CSI Wierden en 1.35m CSI Salland. Als 6-jarige werd Dakar 2e in de finale van de Youngster Tour in Roosendaal en waren er foutloze rondes tijdens het CSI Asten en het CSI de Wolden.

De eerste nakomelingen van Dakar lijken goed, het zijn moderne, hoogbenige en langgelijnde paarden, die beschikken over een ruime galop. Ze springen met vermogen en een goede techniek en hebben de juiste instelling. In 2013 werd Idaletta M reservekampioen van de Nationale veulenkeuring en was ook de kampioen van de springgerichte veulens op de CK van Overijssel.

Op de Belgian Horse Auction 2013 was het veulen Nicardo de veilingtopper met € 20.000,- en afgelopen jaar werd Orfana van de Ultrahoeve 4e in het Belgisch Kampioenschap vrijspringen voor 2-jarigen. Knegt’s Icelos won het vrijspringkampioenschap voor driejarigen in Oirschot en Imani werd tweede bij de 4-jarigen.

Twee zonen werden doorverwezen naar de tweede bezichtiging van de KWPN hengstenkeuring, zij vielen op met hun geweldige springmanieren.

Springindex KWPN: 152.

Dakar: voor Ras en Vermogen

Cardento Capitol I Capitano
Folia
B-Estelle Lord
Restelle
Nisolde Nimmerdor Farn
Ramonaa
Isolde Silbersee
Zara II
Étalon approuvé

Approuvé pour KWPN KWPN , Hannover Hannover , UNIRE UNIRE , Oldenburg Oldenburg

Conditions de monte € 300 + € 700 bij dracht op 1/10/22

Disponible en congelé

Photos